Lekker lasagne pesto met geraspte parmezaanse kaas. Deze ovenschotel is in een ruim uurtje klaar. En is goed voor 4 personen.
Eetsmakelijk!
Lasagne pesto
Ingrediënten:
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 250 gr kant-en-klare kaassaus
- 225 gr mozzarella, uiteen gescheurd
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 1 kg ricotta
- 200 gr basilicumpesto
- 500 gr diepvriesspinazie, ontdooid
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gr lasagnevellen
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
- Kook eerst de lasagne beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Zodra de lasagne gaar giet je deze af.
- Pak een grote koekenpan en sauteer de ui in olijfolie op middelhoog vuur. Roer de spinazie erdoor, haal het van het vuur en roer nu de pesto erdoor.
- Meng in een grote kom nootmuskaat, paprikapoeder, zout, ei, en ricotta goed door elkaar.
- Vet een bakvorm goed in en bedek met een laag lasagnevellen.
- Voeg eerst de spinaziemix toe en daarna de ricottamix. Bestrooi dit met een beetje mozzarella.
- Herhaal dit voor een paar laagjes en eindig met laag lasagnevellen. Die de kaassaus erbovenop en wat Parmezaanse kaas.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 45 tot 55 minuten in de oven.
Tagged: Lasagne, Lasagne ovenschotel, Lasagne pesto, ovenschotel, ovenschotel lasagne, Ovenschotel pasta, Ovenschotel vegetarisch, ovenschotels, Pasta ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie