Heerlijke vegetarisch recept voor 4 personen. Lasagne met spinazie, pesto en geitenkaas deze ovenschotel is in een half uurtje klaar.
Lasagne met spinazie
Ingrediënten:
- 15 g Parmezaanse kaas of pecorino, geraspt
- 50 g vers wit broodkruim
- 1 1/4 dl halfvolle melk
- 2 eieren, losgeklopt
- 350 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 225 g verse lasagne (ca. 9 vellen)
- snufje versgeraspte nootmuskaat
- 1 eetlepel pesto
- 200 g magere kwark
- 250 g jonge, zachte geitenkaas
- 450 g jonge bladspinazie
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 190° C voor te verwarmen.
- Doe de gewassen spinazie in een grote pan (laat het aanhangend water erbij)
- Laat het ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur staan.
- Zorg er wel voor dat je de spinazie een paar keer roert.
- Bij het uitgieten het vocht van de spinazie opvangen!
- Pak een grote kom en meng de kwark en geitenkaas door elkaar.
- Doe ongeveer de helft van het kaas-kwarkmengsel in een andere kom.
- Bij de eerste kom doe je wat spinaziekookvocht en pesto. Meng dit goed door elkaar.
- Schep er hierna de spinazie doorheen en gebruik peper en zout om het op smaak te brengen.
- Schep ongeveer een derde van dit spinaziemengsel in een diepe ovenschaal.
- Verdeel boven dit spinaziemengsel ongeveer een derde van de kerstomaatjes.
- Hierover gaan weer de lasagnevellen. Bouw zo meerdere laagjes op.
- Meng van zout en peper, melk, en eieren door het resterende geitenkaasmengsel in de andere kom.
- Dit schep je bovenop de lasagne. Strooi nu de geraspte kaas en het broodkruim daar weer bovenop.
- Zet de lasagne in de oven en laat ongeveer 25 minuten staan.
Tagged: Lasagne, Lasagne met spinazie, Lasagne ovenschotel, Lasagne spinazie, ovenschotel, ovenschotel lasagne, ovenschotels, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie