Lasagne met spinazie

Heerlijke vegetarisch recept voor 4 personen. Lasagne met spinazie, pesto en geitenkaas deze ovenschotel is in een half uurtje klaar.

Lasagne met spinazie

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 15 g Parmezaanse kaas of pecorino, geraspt
  • 50 g vers wit broodkruim
  • 1 1/4 dl halfvolle melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 350 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 225 g verse lasagne (ca. 9 vellen)
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 1 eetlepel pesto
  • 200 g magere kwark
  • 250 g jonge, zachte geitenkaas
  • 450 g jonge bladspinazie

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 190° C voor te verwarmen.
  2. Doe de gewassen spinazie in een grote pan (laat het aanhangend water erbij)
  3. Laat het ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur staan.
  4. Zorg er wel voor dat je de spinazie een paar keer roert.
  5. Bij het uitgieten het vocht van de spinazie opvangen!
  6. Pak een grote kom en meng de kwark en geitenkaas door elkaar.
  7. Doe ongeveer de helft van het kaas-kwarkmengsel in een andere kom.
  8. Bij de eerste kom doe je wat spinaziekookvocht en pesto. Meng dit goed door elkaar.
  9. Schep er hierna de spinazie doorheen en gebruik peper en zout om het op smaak te brengen.
  10. Schep ongeveer een derde van dit spinaziemengsel in een diepe ovenschaal.
  11. Verdeel boven dit spinaziemengsel ongeveer een derde van de kerstomaatjes.
  12. Hierover gaan weer de lasagnevellen. Bouw zo meerdere laagjes op.
  13. Meng van zout en peper, melk, en eieren door het resterende geitenkaasmengsel in de andere kom.
  14. Dit schep je bovenop de lasagne. Strooi nu de geraspte kaas en het broodkruim daar weer bovenop.
  15. Zet de lasagne in de oven en laat ongeveer 25 minuten staan.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *