Deze ovenschotel lasagne met spinazie en diverse tuingroente zonder saus is goed voor 4 personen.
Dit Lasagne recept is in een klein uurtje klaar.
lasagne met spinazie
Ingrediënten:
- 9 vleestomaten, in dunne plakken
- 250 gr verse lasagnevellen
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden
- 4 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
- 4 eetlepels balsamiek
- 3 eetlepels olijfolie
- 120 gr feta, verbrokkeld
- 120 gr mozzarella, apart te verwerken
- 50 gr rode ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 portobello paddenstoelen, in plakjes
- 120 gr verse spinazie
- 1 middelgrote courgette, in plakjes en in lengterichting gehalveerd
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
- Schep in een grote kom alle feta, de helft van de mozzarella, rode ui, knoflook, spinazie, paddenstoelen, en courgette door elkaar heen. Druppel hierover de balsamiek en olijfolie. Voeg nu zout en peper, suiker, oregano, en basilicum toe. Roer door elkaar heen totdat je een gelijkmatig mengsel hebt.
- Verdeel een laag lasagnevellen op de bodem van een ingevette bakvorm. Lieg bovenop de lasagnevellen een laagje tomaat en op de tomaat leg je een ruime laag spinaziemix.
- De spinazie lijkt misschien veel, maar denk er wel aan de deze tijdens het bakken flink slinkt.
- Leg tomaat over de spinaziemix heen en dan weer een laag lasagnevellen. Doe dit totdat de bakvorm vol is.
- De laatste laag moet een laagje groenten zijn en daarbovenop komt de resterende mozzarella.
- Zet dit in de oven en laat het ongeveer 35 tot 45 minuten staan. De groenten en de lasagnevellen moeten goed gaar zijn.
Tagged: Lasagne, Lasagne met tuingroeten, Lasagne ovenschotel, Lasagne zonder pastasaus, Lasagne zonder saus, ovenschotel, ovenschotel lasagne, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, spinazie, Spinazie ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie