Lasagne met flageolets en linzen

Lekker gezonde vegetarische ovenschotel met lasagne, bonen en peulvruchten.
De hoeveelheid is goed voor 4 personen en is ongeveer in zo’n 40 minuten klaar om te smullen.

Lasagne met flageolets en linzen

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 800 g flageolets, uitgelekt en afgespoeld
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 550 ml groentebouillon
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 groot worteltje, in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote rode paprika’s, zonder zaden en in blokjes gesneden
  • 100 g gespleten rode linzen
  • 1 grote rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • Linzen-bonensaus
  • 3 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 g ricotta
  • 1 blik artisjokbodems in water, circa 400 g, uitgelekt, afgespoeld en in plakken gesneden
  • 200 g lasagneblaadjes die niet hoeven worden voorgekookt, circa 12 blaadjes

Bereidingswijze:

  1. •Begin door de saus te maken. Voeg in een pan olie toe en laat de ui ongeveer tien minuten zachtjes bakken. Voeg laurierblaadje, bouillon, bleekselderij, worteltje, paprika’s, en de linzen toe. Breng dit allemaal aan de kook en temper dan het vuur. Laat nu nog ongeveer 25 minuten staan en sudderen.
  2. •Verwijder eerst het laurierblaadje gebruik dan een keukenmachine of mixer om de saus te pureren. Breng eerst op smaak met zout en peper en voeg dan flageolets toe.
  3. •Verwarm de oven voor op 190 °C.
  4. •Schep ongeveer een kwart van de saus in een ovenschaal (wel goed invetten). Dek de saus af met de lasagne blaadjes en doe hierover de ongeveer helft van de overgebleven saus. Leg nu de artisjokbodems op de saus.
  5. •Hierboven op gaat nog een laagje lasagne, en daarbovenop weer de rest van de saus. Nu weer artisjokbodems en afwerken met blaadjes lasagne.
  6. •Pak een kom, voeg de ricotta toe en blijf goed roeren terwijl je melk toevoegt. Je wilt een smeuïge saus maken. Breng deze op smaak met peper en zout. Schep deze saus bovenop de lasagne en afmaken met wat Parmezaanse kaas.
  7. •Zet de school in de oven laat deze ongeveer 40 minuten bakken.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *