Kruidige auberginelasagne

Heerlijke auberginelasagne met veel groente en kruiden.
Deze vegetarische ovenschotel is een uurtje klaar en is goed voor 4 personen.

Kruidige auberginelasagne

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • Peper en zout
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Een beetje vers geraspte nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 450 g hüttenkäse
  • 12 velletjes verse lasagne, circa 250 g in totaal
  • 2 blikken fijngesneden tomaten, circa 400 g elk
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 grote aubergines, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 6 verse salieblaadjes, gescheurd, of 1 el gedroogde salie
  • 3 el vers gehakte majoraan of 1 el gedroogde oregano
  • 100 g champignons, grofgesneden
  • 1 worteltje, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el venkelzaden (desgewenst)
  • 2 el olijfolie, extra vergine

Bereidingswijze:

  1. •In een grote pan verhit je eerst de olie. Voeg nu het laurierblaadje en de venkelzaden toe (als je dit gebruik). Laat dit een paar seconden bakken.
  2. •Voeg nu de majoraan of de oregano, salie, champignons, worteltje, bleekselderij, knoflook, en ui toe. Laat deze allemaal ongeveer tien muiten bakken. Blijf dit wel regelmatig roeren.
  3. •Voeg nu de citroenschil en aubergines en laat deze goed mengen met de rest van de groenten. Laat dit allemaal ongeveer vijf minuten staan en goed blijven roeren.
  4. •Voeg de tomaten (samen met sap) toe en breng op smaal met peper en zout. Breng dit allemaal aan de kook, temper daarna het vuur en laat ongeveer een kwartier sudderen.
  5. •Verwarm nu de oven voor op 180 °C.
  6. •Kook de lasagne volgens de verpakking totdat deze beetgaar is. Laat de lasagne goed uitlekken.
  7. •Pureer de hüttenkäse met ei en bloem in een mixer of keukenmachine totdat je een smeuïg mengsel overhoud. Voeg hierna wat melk toe en allemaal goed mixen. Op smaak brengen met zout, peper, en nootmuskaat.
  8. •De helft van het auberginemengsel gaat nu alvast in een ovenschotel. Zorg er wel voor dat je het laurierblaadje eruit haalt.
  9. •Bedek het laagje auberginemengsel met de helft van de lasagnevelletjes. Hierna nog een laagje auberginemengsel op de lasagnevelletjes. Hierover gaan de rest van de lasagnevelletjes.
  10. •Bedek helemaal met het kaasmengsel. Nu nog gelijkmatig bestrooien met Parmezaanse kaas.
  11. •Doe het geheel ongeveer 45 minuten in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *