Ook een lekkere ovenschotel kan koolhydraatarm zijn. Zelfs wanneer het bijvoorbeeld een
echte Britse Shepherd’s Pie betreft. Door enkele ingrediënten aan te passen is een heerlijke
winterse schotel voor 4 personen te serveren.
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 2oo g linzen
- 1 hele wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 hele ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el olie
- 1 laurierblad
- Tijm
- Sap van halve citroen
- 250 g tomaten passata
- 250 ml water
- 40 g pompoenpitten
- Peterselie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op een temperatuur van 200 graden.
- Snijd de pompoen in twee stukken en verwijderd de zaadlijsten. Maak ook een teentje
- knoflook schoon.
- Leg de pompoen met de snijkant aan de onderzijde op een bakplaat. Leg het teentje
- knoflook onder één van beide helften. Zet dit 20 minuten in de oven.
- Snijd de groenten fijn, snipper de ui en maak de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie in
- een pan en doe de groenten, ui en knoflook erbij. Laat dit 5 minuten bakken. Voeg daarna de
- linzen, laurier, tijm en het sap van de citroen toe.
- Laat het geheel 20 minuten garen en roer zo nu en dan. Voeg zo nu en dan wat water toe.
- Pureer de pompoen en het teentje knoflook.
- Vet een ovenschaal in en zet en oven op 175 graden. Verdeel nu het mengsel van linzen en smeer
- de pompoenpuree erover uit. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
Tagged: bleekselderij ovenschotel, koolhydraatarm ovenschotel, koolhydraatarme ovenschotel, ovenschotel bleekselderij, ovenschotel koolhydraatarm, ovenschotel met wortel, Ovenschotel vegetarisch, shepherd's pie koolhydraatarm, vega ovenschotel, vegetarische ovenschotel, wortel ovenschotel
Geef een reactie