koolhydraatarme ovenschotel

Ook een lekkere ovenschotel kan koolhydraatarm zijn. Zelfs wanneer het bijvoorbeeld een
echte Britse Shepherd’s Pie betreft. Door enkele ingrediënten aan te passen is een heerlijke
winterse schotel voor 4 personen te serveren.

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 2oo g linzen
  • 1 hele wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 hele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olie
  • 1 laurierblad
  • Tijm
  • Sap van halve citroen
  • 250 g tomaten passata
  • 250 ml water
  • 40 g pompoenpitten
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op een temperatuur van 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijderd de zaadlijsten. Maak ook een teentje
  3. knoflook schoon.
  4. Leg de pompoen met de snijkant aan de onderzijde op een bakplaat. Leg het teentje
  5. knoflook onder één van beide helften. Zet dit 20 minuten in de oven.
  6. Snijd de groenten fijn, snipper de ui en maak de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie in
  7. een pan en doe de groenten, ui en knoflook erbij. Laat dit 5 minuten bakken. Voeg daarna de
  8. linzen, laurier, tijm en het sap van de citroen toe.
  9. Laat het geheel 20 minuten garen en roer zo nu en dan. Voeg zo nu en dan wat water toe.
  10. Pureer de pompoen en het teentje knoflook.
  11. Vet een ovenschaal in en zet en oven op 175 graden. Verdeel nu het mengsel van linzen en smeer
  12. de pompoenpuree erover uit. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *