Deze Gnocchi ovenschotel is goed voor 2 personen of 2 porties. Deze ovenschotel is vooral ook geschikt voor vegetariƫrs. Je voegt namelijk geen enkele vorm van vlees toe. Wel is er een romige paprikasaus.
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Ingrediƫnten:
- 400 gr gnocchi
- 300 gr geroosterde paprika
- 125 ml room
- Verse basilicum
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- Bakboter
Bereidingswijze:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
- Verhit in een pan een beetje boter. Voeg hier direct de gnocchi aan toe.
- Zonder deze eerst te koken. Binnen enkele minuten is deze bruin te bakken.
- Voeg de courgette, ui en knoflook toe nadat deze in stukjes is gehakt en gesneden.
- Voeg zout en peper toe om het geheel op smaak te brengen.
- Gebruik een keukenmachine om de geroosterde paprika te pureren.
- Voeg hier ook basilicum aan toe.
- Voeg daarna room toe.
- Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.
- Giet de roomsaus hierover uit.
- Schep het geheel door elkaar en bestrooi het met de geraspte mozzarella.
- Zet het nu 12 minuten in de oven.
Tagged: gnocchi, gnocchi gratin, gnocchi ovenschotel, gnocchi roomsaus, gnocchi uit de oven, gnocchi vegetarisch, gratin ovenschotel, vegetarisch gnocchi, vegetarische gnocchi
Geef een reactie