Heerlijk gevulde pastaschelpen met vers geraspte parmezaanse kaas.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is na een half uurtje in de oven klaar om geserveerd te worden.
Gevulde pastaschelpen
Ingrediënten:
- peper en zout
- 2 el fijn gescheurd vers basilicum of kleine basilicumblaadjes
- 50 g Edammer, geraspt
- 48 conchiglie grande (grote pastaschelpen om te vullen) die niet hoeven worden voorgekookt
- 1 ei, losgeklopt
- 3 el fijngehakt vers basilicum
- 3 el fijngehakt vers bieslook of 3 kleine sjalotjes, fijngesneden
- 3 el fijngehakte verse kervel of majoraan
- 85 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 250 g ricotta
- 500 ml groentebouillon
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 courgettes, in dunne plakjes gesneden
- 500 g spinazie, schoongemaakt
Bereidingswijze:
- Begin door de spinazie goed te wassen en de blaadjes in een grote pan te doen. Dek de pan af en laat de spinazie ongeveer drie minuten slinken. Laat de spinazie uitgieten in een vergiet en zet even aan de kant.
- Doe de helft van de knoflook en alle courgettes in een pan. Voeg de bouillon aan de pan toe en breng dit aan de kook. Zet drie minuten op hoog vuur totdat de courgettes gaar zijn.
- Gebruik een mixer of keukenmachine om de bouillon, knoflook, en courgettes tot een smeuïg mengsel te pureren. Voeg terwijl je aan het pureren bent twee eetlepels Parmezaanse kaas, walnoten, en de helft van de ricotta toe. De saus die je maakt met een beetje lopen en romig zijn.
- Snijdt nu de spinazie fijn. Meng de spinazie met majoraan of kervel, sjalotjes of bieslook, het ei, de ricotta, en de rest van de knoflook.
- Verwarm de oven tot 190° C
- Begin nu de pastaschelpen met het spinaziemengsel te vullen (gebruik een kleine theelepel). Doe nu de schepen in een ovenschotel.
- Giet de saus die je net gemaakt hebt over de gevulde schelpen heen en voeg de rest van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Gebruik folie om de schaal af te dekken en zet deze nu in de oven, ongeveer een half uur.
- Na een half uur haal je de folie eraf en doe je het basilicum en de Edammer over de gebakken pastaschelpen. Laat deze ongeveer vijf minuten onafgedekt staan totdat de Edammer is gesmolten.
Tagged: Gevulde pastaschelpen, ovenschotel, Ovenschotel pasta, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, Pastaschelpen, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel, Vegetarische ovenschotels
Geef een reactie