Cannelloni ovenschotel met kaas

Heerlijke vegetarische cannelloni ovenschotel met parmezaanse kaas.
Deze vegetarische ovenschotel is goed voor 4 personen met een kooktijd van maximaal een uur.
Deze soort pasta komt oorspronkelijk uit italië en is gemaakt uit durumtarwe.

Cannelloni ovenschotel met kaas

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 250 gr verse champignons, in schijfjes
  • 1 pot (440 gr) pastasaus
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel gedroogde of 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 225 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te gebruiken
  • 500 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
  • 4 pakjes (250 gr) ricotta
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 1/2 pak (250 gr) cannelloni of grote pastaschelpen

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180 °C voor te verwarmen.
  2. Breng water aan de kook in een grote pan licht gezouten water.
  3. Wanneer het water kookt voeg je de cannelloni toe.
  4. Kook beetgaar zoals op de verpakking aangegeven staat. Giet de pasta af.
  5. Mix zout en peper, peterselie, ricotta, eieren, en de helft van de parmezaanse kaas en mozzarella in een kom.
  6. Vul de schelpen met de mix die je net gemaakt hebt.
  7. Verspreid de gekookte schelpen over een ovenschaal.
  8. Mix in een andere kom de rest van de Parmezaanse kaas en mozzarella, champignons, en pastasaus.
  9. Strooi deze mix over de gevulde schelpen.
  10. Doe ovenschaal in de oven en laat ongeveer 45 tot 60 minuten staat.
  11. De schelpen moeten stevig zijn en de randjes moeten goed pruttelen.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *