Heerlijke vegetarische cannelloni ovenschotel met parmezaanse kaas.
Deze vegetarische ovenschotel is goed voor 4 personen met een kooktijd van maximaal een uur.
Deze soort pasta komt oorspronkelijk uit italië en is gemaakt uit durumtarwe.
Cannelloni ovenschotel met kaas
Ingrediënten:
- 250 gr verse champignons, in schijfjes
- 1 pot (440 gr) pastasaus
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel gedroogde of 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 225 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te gebruiken
- 500 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
- 4 pakjes (250 gr) ricotta
- 2 eieren, geklopt
- 1 1/2 pak (250 gr) cannelloni of grote pastaschelpen
Bereidingswijze:
- Begin door de oven op 180 °C voor te verwarmen.
- Breng water aan de kook in een grote pan licht gezouten water.
- Wanneer het water kookt voeg je de cannelloni toe.
- Kook beetgaar zoals op de verpakking aangegeven staat. Giet de pasta af.
- Mix zout en peper, peterselie, ricotta, eieren, en de helft van de parmezaanse kaas en mozzarella in een kom.
- Vul de schelpen met de mix die je net gemaakt hebt.
- Verspreid de gekookte schelpen over een ovenschaal.
- Mix in een andere kom de rest van de Parmezaanse kaas en mozzarella, champignons, en pastasaus.
- Strooi deze mix over de gevulde schelpen.
- Doe ovenschaal in de oven en laat ongeveer 45 tot 60 minuten staat.
- De schelpen moeten stevig zijn en de randjes moeten goed pruttelen.
Tagged: Cannelloni, Cannelloni ovenschotel, Italiaans, Italiaanse keuken, Italiaanse ovenschotel, ovenschotel, ovenschotels, Pasta, Pasta ovenschotel, Vegetarisch, vegetarische ovenschotel
Geef een reactie