Wanneer je een speciale avond hebt, dan wil je ook iets speciaals op tafel zetten. In dat geval is Griekse Moussaka uit de oven precies wat je moet maken. Deze ovenschotel kan je voor 6 personen maken.
Griekse Moussaka
Ingrediënten:
- 1 kg aubergines
- 2 uien
- 3 dl traditionele olijfolie
- 450 g mager lamsgehakt
- 4 hele tomaten
- 75 g bloem
- Zout
- Peper
- 3 el tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl oregano
- Kaneel
- 15 g boter
- 3 dl melk
- nootmuskaat
- 2 eieren
- 3 el Parmezaanse kaas geraspt
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergines eerst in dikke plakken. Verhit vervolgens olie in een stevige pan en leg
- hier de plakken op. Matig eerst het vuur na verhitten.
- Bak de uien met nog iets meer olie.
- Voeg nu het lamsgehakt toe. Laat dit gelijkmatig bruin bakken. Vergeet daarbij niet te roeren.
- Voeg nu de tomatenpuree, tomaten, kruiden, knoflook, peper, zout en kaneel toe.
- Laat het geheel zo’n 20 tot 25 minuten sudderen.
- Smelt nu boter in een andere pan. Voeg hier bloem aan toe. Schenk hier al roerend
- langzaam melk bij. Voeg ook zout, peper en nootmuskaat toe voor de smaak.
- Breng dit mengsel aan de kook gedurende 2 minuten.
- Laat het afkoelen en klop er de eieren door.
- Leg nu de aubergine plakken op de bodem van de ovenschaal. Voeg een deel van het vleesmengsel toe.
- Leg hier weer een deel van de aubergineplakken op. Herhaal dit nog een keer.
- Schenk hier de saus over en bestrooi met geraspte kaas.
- Laat dit nu 30 tot 40 minuten in de oven staan.
Tagged: Griekse Moussaka, Griekse ovenschotel, moussaka, moussaka aubergine, moussaka grieks, moussaka maken, moussaka recept, musaka
Geef een reactie