Bloemkool ovenschotel

Een Hollandse ovenschotel met bloemkool is op verschillende manieren te maken. Deze bestaat naast de bloemkool ook uit krieltjes en spekjes. Deze wordt afgemaakt met een romige saus. Zo is de bloemkool ovenschotel geschikt voor 3 tot 4 personen.

Ovenschotel met bloemkool

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediƫnten:

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 250 g spekjes
  • 200 g prei
  • 700 g krieltjes
  • 250 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • Tijm
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Kook de bloemkool voor. Doe hetzelfde met de krieltjes. Beide kunnen in 5 minuten gekookt zijn.
  3. Bak de spekjes krokant in een pan en voeg hier de gesneden prei bij.
  4. Klop vervolgens de eieren met de creme fraiche. Voeg hier de theelepel mosterd aan toe. Met zout, peper en tijm is dit mengsel op smaak te brengen.
  5. Breng de bloemkool en krieltjes bij elkaar en voeg ook de spekjes met prei toe aan het geheel in een ovenschaal.
  6. Giet hier het mengsel van eieren met creme fraiche overheen. Bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas.
  7. De ovenschaal kan nu 30 minuten de oven in. Wanneer de kaas mooi gesmolten is, is het geheel klaar.
Geplaatst op by
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *