Romige ovenschotel zuurkool met walnoten

Lekkere vegetarische ovenschotel zuurkool met walnoten uit de nederlandse keuken voor 4 personen in 40+- minuten klaar.

Romige ovenschotel zuurkool met walnoten

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 500 gr zuurkool
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 Elstar appel
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • een glas witte wijn of water
  • laurierblad
  • 10 gekneusde jeneverbessen
  • eventueel peper en zout naar smaak toevoegen
  • 750 gr kruimig kokende aardappelen
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 gr walnoten
  • 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
  3. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie.
  4. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Smelt de boter in de koekenpan.
  6. Bak de knoflook en de ui glazig hierin.
  7. Doe dan de appel en de suiker erbij en laat het even meebakken.
  8. Voeg dan de jeneverbessen, laurierblad en de zuurkool toe.
  9. Roer dit goed om en laat het eventjes intrekken.
  10. Voeg nu de witte wijn of het water toe.
  11. Breng dit aan de kook en laat de zuurkool op laag vuur 20 min doorgaren.
  12. Roer dit gedurende 20 min af en toen om, het vocht moet helemaal verdampt zijn, maar pas op dat de zuurkool niet te droog wordt(voeg eventueel extra water toe)
  13. Kook de aardappelen gaar en stamp deze fijn.
  14. Roer de zuurkool, aardappelen en crème fraîche door elkaar.
  15. Roer de geroosterde walnoten erdoor.
  16. Verspreid dit mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  17. Verspreid nu de kaas over de ovenschotel.
  18. Bak de ovenschotel voor 20 tot 30 minuten gaar in de oven.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (18 votes cast)
Romige ovenschotel zuurkool met walnoten, 3.5 out of 5 based on 18 ratings

Tagged: , , , , , , ,

1 reactie

  1. anja 26 maart 2016 at 7:08 pm Reply

    Erg lekker,doe er ook nog rozijnen door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *