Pastasoufflé

Lekkere pasta ovenschotel met vers geraspte Parmezaanse kaas. Deze pastasoufflé is goed voor 4 personen en is in zo’n 30 minuten klaar. Eetsmakelijk!

Pastasoufflé

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • •Peper en zout
  • •2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • •1 blik maïs, circa 350 g, uitgelekt
  • •2 el fijngehakte verse peterselie
  • •2 eieren, gescheiden
  • •250 ml halfvolle melk
  • •30 g bloem
  • •2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • •1 ui, fijngesneden
  • •1 el extra vergine olijfolie
  • •125 g kleine pastavormpjes, zoals ditali (buisjes) of conchiglie (schelpjes)
  • •150 ml kokend water
  • •30 g gedroogd eekhoorntjesbrood

Bereidingswijze:

  1. •Begin door de oven op 190°C voor te verwarmen.
  2. •Pak een kommetje, doe hierin het gedroogde eekhoorntjesbrood en giet hierover kokend water. Dek het kommetje af en laat ongeveer een kwartier weken.
  3. •Kook terwijl het eekhoorntjesbrood weekt alvast de pasta volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
  4. •Laat het eekhoorntjesbrood eerst even goed uitlekken. Daarna fijnsnijden. Gooi het weekvocht nog niet weg.
  5. •Verhit de olie in een pan met zware bodem en bak hierin het eekhoorntjesbrood, knoflook, en ui ongeveer vier minuten. De ui moet zacht zijn, maar niet bruin. Strooi er bloem over en roer dit goed door elkaar heen.
  6. •Voeg de melk langzaam toe en breng aan de kook terwijl je roert. Laat even sudderen zodat de saus goed dik wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. •Giet de helft van de saus in een kom en voeg de eierdooiers toe.
  8. •Voeg het bewaarde weekvocht toe aan de saus die nog in de pan zat. Hierna voeg je de mais, peterselie, en gekookte pasta toe.
  9. •Pak een ingevette vuurvaste schotel en schep het mengsel hierin. .
  10. •Klop het eiwit stijf en voeg ongeveer 2 eetlepels stijfgeklopt eiwit aan de saus toe. Hier wordt de saus in de kom iets luchtiger van. Voeg later de rest van het eiwit toe en vermeng het allemaal met een metalen lepel.
  11. •Verdeel het eiwitmengsel netjes over de pasta in de schotel en bestrooi deze soufflé met Parmezaanse kaas.
  12. •Bak de soufflé ongeveer 25 minuten totdat deze mooi goudbruin en gerezen is. Nu snel op tafel zetten voordat de soufflé inzakt.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *