Ovenschotel gehakt met tomaat en courgette

Lekkere ovenschotel gehakt met plakjes tomaat en stukjes courgette goed voor 4 personen en in ongeveer 45 minuten klaar.

Ovenschotel gehakt met tomaat en courgette

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen vastkokend
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 3 vleestomaten
  • tijm, oregano, rozemarijn
  • peper en zout na smaak
  • klontje margarine
  • geraspte kaas ca 100 gram

Bereidingswijze:

  1. Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Schil snijd de aardappelen in plakjes en breng ze ca 8-10 minuten aan de kook tot ze net gaar zijn.
  3. ui fijn snipperen, snij de tomaten in plakjes en ook de courgette in blokjes.
  4. Verhit een beetje margarine in een koekenpan en fruit het uitje ca 2 minuten, voeg het gehakt eraan met 2 teentjes knoflook daarbij.
  5. Voeg ook der ook wat tijmblaadjes, fijn gemaakte rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes eraan toe.
  6. Bak en voeg er courgetteblokjes en tomaatstukjes eraan toe en kook dit op een laag vuurtje door, met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten. Breng het op smaak met peper en zout.
  7. De helft van de aardappelplakjes kun je de ovenschaal bodem mee bedekken, schep hier vervolgens de courgette en gehaktmengsel overheen.
  8. De andere helft van de aardappelplakjes komt hier overéén. Bedek de volgende laag met plakjes tomaat. Bestrooi wat peper en zout na smaak en strooi er geraspte kaas over.
  9. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin is geworden.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Ovenschotel gehakt met tomaat en courgette, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *