Knolselderij en aardappel ovenschotel met gorgonzola saus

Aardappel ovenschotel met Knolselderij

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • Zout
  • 6 eetlepels boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 6 dl melk
  • 300 g gorgonzola (of andere blauwe kaas)
  • Peper (en eventueel peterselie en basilicum naar smaak)
  • 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g)
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze:

  1. Dit recept is een echte topper voor diegenen die houden van een scherpe blauwe kaas. Zo’n
  2. kaas in een ovenschotel is echt verrukkelijk! Om deze ovenschotel te bereiden moet je de
  3. oven voorverwarmen op 200°C. Terwijl dit gebeurt begin je met het schillen van de
  4. knolselderij en het snijden ervan in dunne plakken. Snijdt deze plakken dan in vieren. Kook
  5. de knolselderij in ruim water met en beetje zout voor circa 10 minuten zodat ze beetgaar
  6. zijn. Laat ze even uitlekken en ga verder met het smelten van 4 eetlepels boter in een
  7. steelpan. Hierdoor roer je de bloem, en vervolgens al roerend voeg je scheutjes melk toe totdat je een
  8. gladde en dunne saus hebt. Voeg de gorgonzola kaas brokkelend toe aan de saus en laat het
  9. smelten. De saus kun je verder op smaak brengen met peper of bijvoorbeeld gedroogde
  10. peterselie of basilicum. Begin met het invetten van de ovenschaal en laat de
  11. aardappelschijfjes uitlekken. Leg de aardappel en knolselderij om en om in de ovenschaal en
  12. giet de kaassaus eroverheen. Laat de ovenschotel in het midden van de oven voor 15
  13. minuten gaar en goudbruin bakken. Erg lekker met bijvoorbeeld een schnitzel of salade.
  14. Smullen! Dit recept is goed voor 4 personen.

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Knolselderij en aardappel ovenschotel met gorgonzola saus, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *