Andijvie ovenschotel

Heerlijke andijvie ovenschotel in een klein uurtje klaar.
Uitstekend recept uit de hollandse keuken.
De hoeveelheid is goed voor 4 personen.

Andijvie ovenschotel

  • Voorbereidingstijd:
  • Kooktijd:
  • Totale tijd:
  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheid: easy

Ingrediënten:

  • 500 gram gesneden andijvie
  • 500 gram gekruid rundergehakt
  • margarine
  • 8 aardappels
  • 2 bakjes magere spekjes
  • 1 bakje crème fraîche
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 250 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
  3. Kook de aardappelen in een pan zo goed als gaar.
  4. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
  5. Bak met margarine de spekjes en de knoflook eventjes in een koekenpan.
  6. Schep de spekjes vervolgens uit de pan.
  7. Bak vervolgens het gehakt grof rul met margarine in een koekenpan.
  8. Doe hier de andijvie bij
  9. Blus het af met een klein beetje water of citroensap.
  10. Doe een deksel op de koekenpan en laat het even een paar minuutjes stomen.
  11. Meng de crème fraîche, eieren, kaas, nootmuskaat en eventueel wat zout en peper goed door elkaar.
  12. Meng het mengsel met de andijvie.
  13. Beleg dit mengsel over de aardappelschijfjes in de ovenschotel.
  14. Leg de spekjes er bovenop en strooi er wat parmezaanse kaas overheen.
  15. Doe de ovenschotel 40 minuten in de oven.
  16. Nu kan de ovenschotel geserveerd worden. Eetsmakelijk!

Geplaatst op by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (11 votes cast)
Andijvie ovenschotel, 3.9 out of 5 based on 11 ratings

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *